Poslovno stanovanjska objekta na Selah pri Slovenj Gradcu

Na mirni lokaciji na Selah pri Slovenj Gradcu se prodajata dva samostojna objekta na zemljišču 30.166 m2 (24.821 m2 kmetijsko, 2.752 m2 gozdno, ostalo je stavbno zemljišče). Zemljišče je v celoti ograjeno. Nakup je lahko brez kmetijskega zemljišča. Oba objekta imata gradbeno dovoljenje in sta vpisana v zemljiško knjigo. Eden objekt je dokončan, drug objekt je še v gradnji. Primerna sta za gostinsko dejavnost, z možnostjo ureditve apartmajskih nastanitev.

 

Dokončan objekt: Hiša 436 m2 (celotna kvadratura skupaj s kletjo, pritličjem, mansardo in mansardo 2 je 623 m2 + balkoni 55 m2 + terasa 41 m2 + pokriti vhod 12 m2) je grajena od leta 1996-2000 v etažah K+P+M+ M2). Ima uporabno dovoljenje za gostinsko dejavnost (poslovno stanovanjski objekt). Kritina Bramac, strelovod, Demit fasada debeline 10 cm, javni vodovod, v neposredni bližini hidrant, elektrika (tri faze), optika, kanalizacija je lokalna – greznica, asfaltni dostop in lastna javna razsvetljava. Ogrevanje je radiatorsko, v kopalnicah še dodatno talno gretje. Na izbiro so štiri možnosti ogrevanja: toplotna črpalka zrak-voda , švedska peč CTC (kurilno olje cisterna 3000 l + kurišče na trda goriva), plinska peč (cisterna 5000 m3 v zemlji). Možna istočasna uporaba vseh štirih kurjav hkrati. Trenutno se uporablja toplotna črpalka zrak-voda. Energetska izkaznica – dovedena električna energija 27 kWh/m2a. V kletnih prostorih je kurilnica in pralnica, kuhinja, hladilni prostor, dve garaži, skladiščni prostori, sanitarni prostor. Po tleh so keramične ploščice. V pritličju je gostinski lokal za cca 50 gostov, ki zajema sobo s šankom, kuhinjo, jedilnico, posebno sobo, sanitarne prostore, vetrolov, hodnik in stopnišče. Po tleh so keramične ploščice. Pritličju se lahko spremeni uporabnost v druge namene. V prvi mansardi je dnevna soba povezana z jedilnico in kuhinjo, soba, spalnica povezana s kopalnico (umivalniki, WC, bide, masažna kad) in garderobnim prostorom, sledi sanitarni prostor (umivalnik, WC, bide). Po tleh so laminati. V kopalnici, garderobi in sanitarnem prostoru je keramika s talnim ogrevanjem. Posebnost stanovanja je medsebojna povezanost prostorov, kajti v prostore prehajaš lahko brez uporabe hodnika. V drugi mansardi je velik dnevni prostor z jedilnico, kuhinjo in delovnim kotičkom; tri spalnice; kopalnica z umivalnikom, WC-jem, bidejem, kopalna kad, priklop za pralni in sušilni stroj. Po tleh so laminati, razen v kopalnici je keramika s talnim ogrevanjem.

Objekt v gradnji: Poslovni objekt 737 m2 (celotna kvadratura skupaj s kletjo, pritličjem, mansardo in podstrešjem je 1.029 m2 + balkoni 48 m2 + pokriti vhod 19 m2). Objekt je zgrajen do 3. faze v etažah K+P+M+ Podstrešje (mansarda 2) in je zastekljen. Grajen je za namene gostinske dejavnosti, vendar se lahko uporablja tudi za druge dejavnosti. Objekt je priključen na javni vodovod, elektriko (tri faze), optiko, hidrant vode je v neposredni bližini objekta, asfaltni dostop. Kletni prostori so namenjeni sicer skladiščnim prostorom, lahko pa se uporabijo tudi za druge namene. V pritličju objekta je predvidena točilnica + recepcija, dve posebni sobi, restavracija, kuhinja, skladišče pijač, moški in ženski sanitarni prostori, hodnik, vetrolov in stopnišče. V mansardi sta predvidena dva apartmaja z balkoni, sedem dvoposteljnih sob z lasno kopalnico in predprostorom ter balkonom. Nadalje se v mansardi nahaja še hodnik, stopnišče in skladiščni prostor. Na podstrešju (mansarda 2) je predvidena kurilnica, ostali prostor pa za savne, fitnes, masaže, sanitarne prostore itd. Energetska izkaznica še ni pridobljena.

Prednosti:

Objekta se nahajata na mirni, z neokrnjeno naravo obdani lokaciji. Od mesta Slovenj Gradec, kjer so vse ustanove (bolnišnica, zdravstveni dom, dom starostnikov, sodišče, upravna enota, občina, šole, trgovski centri, pošta itd.) sta objekta oddaljena 8 km (osem minut vožnje). Priključena sta na javni vodovod, širokopasovno optično omrežje in imata lastno zunanjo razsvetljavo. Do objektov vodi občinska asfaltna cesta.