TURIZEM

TURIZEM

Spoznajte slikovito pokrajino mogočnih gozdov in naravnih presežkov na območju UNESCO Geoparka Karavanke, zelenega Pohorja in doline reke Drave. Doživite adrenalin na kolesu ali peš – z najlepšimi razgledi z gora ali globoko v podzemlju Pece. Začutite svobodo gorskih vrhov in radosti na zasneženih planjavah. Prepustite se sproščenemu klepetu z domačini ob koroških dobrotah in raziskujte zapuščino preteklosti.

Pristna in neodkrita. To je Koroška – polna presenečenj.

Več na www.koroska.si


Koroška ponuja različne priložnosti za aktivno preživljanje prostega časa, kot tudi za investiranje v razvoj turističnih in s turizmom povezanih dejavnosti.

Destinacija Koroška je še neodkriti skriti zaklad narave, ki nosi velik potencial. Posebej navdušuje tiste, ki cenijo zeleni turizem, temelječ na butičnih proizvodih in pristnih doživetjih. Naše temeljne značilnosti in prednosti so neokrnjena zelena narava, ki ponuja velike možnosti za aktivnosti v naravi, posebej kolesarjenje in pohodništvo. Izvrstna je za počitnice na podeželju. Pohvalimo se lahko z bogato dediščino, nekdanje tradicionalne gospodarske dejavnosti pa se danes spreminjajo v turistične atrakcije kot so kajakiranje in kolesarjenje v opuščenem rudniku (Podzemlje Pece), splavarjanje po reki Dravi,..

Koroška regija se lahko pohvali tudi s presežki tudi v mednarodnem merilu:

  • gorsko kolesarski park Peca z najdaljšimi single trail potmi v Sloveniji in najdaljšim Flow Trailom v Evropi;
  • največji Koroški hribovski izziv K24;
  • prestižne prireditve: Gorsko kolesarska dirka Enduro World Series 2018 (ena od osmih v svetu in peta v Evropi).

 

Vlagateljem so na voljo različne priložnosti za investiranje v razvoj turistične infrastrukture in s turizmom povezanih storitev.


 


 

TURIZEM V ŠTEVILKAH

 

Koroška 2018 2019 2020* (COVID-19)
Prihodi turistov 38.130,00 43.475,00 39.088,00
Prenočitve turistov 109.040,00 123.877,00 113.216,00

Vir: Stat.si


 

ŽELITE DODATNE INFORMACIJE? IŠČETE POSLOVNE PARTNERJE S PODROČJA TURIZMA? STE NOSILEC INVESTIJSKEGA PREDLOGA IN IŠČETE VLAGATELJE?

Kontaktirajte nas. Skupaj bomo poiskali način sodelovanja!


Please leave this field empty.

Obdelava podatkov*


 

KOROŠKA. ZAKLADNICA PRESENEČENJ!