Eko resort Vodni park Radlje

Radlje ob Dravi je ena izmed prvih destinacij v Sloveniji, ki je prejela znak Slovenia Green Silver kot simbol trajnostnega in zelenega razvoja. Nedotaknjena narava, številne kolesarske in pohodniške poti in gostoljubnost domačinov so samo nekateri od razlogov za obisk destinacije.

Posebej zanimiv je Vodni park Radlje ob Dravi, ki je prvi naravni biološki bazen v Sloveniji in se čisti samo s peščenimi filtri in rastlinami, brez kemikalij. Zaradi tega je voda primerna tudi za ljudi z občutljivo kožo in majhne otroke. V kolikor si želite aktivnega dopusta, se v neposredni bližini kopališča nahaja višinski adrenalinski park, urbani kolesarski park in druga zelena športna infrastruktura za avanturiste ter ljubitelje aktivnosti v naravi.

Za nastanitev je poskrbljeno v glamping hiškah Green Resorta. Urejeno je postajališče za avtodome, hkrati pa lahko gosti prenočijo v hostlu Radlje, kjer je gostom na voljo 16 eno, dvo, tro in štiriposteljnih sob s 42 ležišči.

Vodni park se nahaja ob reki Dravi, v neposredni bližini regionalne ceste Dravograd – Maribor in v bližini mejnega prehoda Radelj. Mejni prehod predstavlja povezavo za številne avtodomarje z Avstrije in Nemčije, ki se do končnega cilja peljejo skozi Radlje ob Dravi. Prav tako je Radlje ob Dravi točka za številne kolesarje, saj v neposredni bližini poteka Dravska kolesarska pot – kolesarska pot ki poteka skozi 4 države (Italija, Avstrija, Slovenija, Hrvaška) in je v celoti dolga približno 710 km.

Investicijski predlog zajema širitev eko resorta, izgradnjo dodatnih nočitvenih kapacitet (kampa, mobilnih hišk, glamping hišk in eko hotela) in povečanje turistične ponudbe (wellnes center z bazenom, športna igrišča, golf igrišče in ponudba vodnih športov).

Prednosti:

  • Že obratujoč Vodni park Radlje (Green Resort) in zaznavanje povpraševanja po dodatni ponudbi
  • Bližina regionalne ceste in mejnega prehoda z Avstrijo

 

Tip investicije:

Zasebno partnerstvo

Faza projekta:

  • Pripravljena idejna zasnova
  • Pridobljeno dovoljenje s strani Ministrstva za 1. fazo investicije
  • Potrjen prvi del občinskega prostorskega načrta za širitev Eko resorta. S strani Občine Radlje ob Dravi je zagotovljena možnost potrditve tudi drugega dela občinskega prostorskega načrta

 

Lokacija

Radlje ob Dravi, Slovenia

Sektor
Turizem

 

Kontakt za posredovanje informacij:

e-mail: info@investkoroska.si
T: +386 (0)5 90 85 190

 

Skip to content