Glamping Legen

Na Legnu, v smeri proti turističnemu centru KOPE, je naprodaj zemljišče velikosti 7.076 m2.

Zemljišče je po občinskem prostorskem načrtu predvideno za turistične namene. Del zemljišča je opredeljeno kot stavbno zemljišče, na katerem je možno zgradit gostinski objekt, ostalo zemljišče pa predstavlja travnik, kjer je možno postaviti glamping šotore.

Zemljišče se nahaja na pol poti med mestom Slovenj Gradec in turističnim centrom Kope, ki ponuja številne turistične in športno rekreativne dejavnosti, tako v zimski, kot v letni sezoni.

 

Zemljišče leži ob vznožju Pohorja, od koder nas pozdravijo mogočni, temni gozdovi, ki poleti vabijo v svojo senco in planje, ki še posebej očarajo pozimi.

Poleg izjemnih podob narave se na vsakem koraku ponujajo priložnosti za dejavnosti na prostem. S številnimi urejenimi progami je smučišče Kope pravi naslov za ljubitelje smučarskih doživetij. Ljubitelji ne asfaltnih površin se lahko z gorskimi kolesi zapeljejo po razgibanih gozdnih poteh. Pohorje je tudi priljubljena točka za pohodnike – ob gosti mreži gozdnih poti in kolovozov se skrivajo številna visoka barja in planje, rečice s slapovi ter drugi naravni biseri.

Koroška ponuja različne priložnosti za aktivno preživljanje prostega časa, kot tudi za investiranje v razvoj turističnih in s turizmom povezanih dejavnosti.

Destinacija Koroška je še neodkriti skriti zaklad narave, ki nosi velik potencial. Posebej navdušuje tiste, ki cenijo zeleni turizem, temelječ na butičnih proizvodih in pristnih doživetjih. Naše temeljne značilnosti in prednosti so neokrnjena zelena narava, ki ponuja velike možnosti za aktivnosti v naravi, posebej kolesarjenje in pohodništvo. Izvrstna je za počitnice na podeželju. Pohvalimo se lahko z bogato dediščino, nekdanje tradicionalne gospodarske dejavnosti pa se danes spreminjajo v turistične atrakcije kot so kajakiranje in kolesarjenje v opuščenem rudniku (Podzemlje Pece), splavarjanje po reki Dravi,..

Prednosti:

  • Odlična prisojna lega
  • Razgledna lokacija
  • Lokacija ponuja številne možnosti za športno rekreativno dejavnost, od pohodništva, kolesarjenja, ribištva, konjeništva, …
  • Bližina znanega gorsko turističnega centra Kope, ki leži na skrajnem zahodnem in najvišjem delu Pohorja nad Slovenj Gradcem ter predstavlja osrednji smučarski in rekreacijski center Koroške.
  • Bližina Slovenj Gradca, ki je upravno, gospodarsko in kulturno središče Mislinjske doline ter najstarejše mesto na Koroškem, saj so mu bile mestne pravice podeljene že leta 1267. Prijetno lego mu je omogočilo zavetje med Uršljo goro in sosednjim Pohorjem, kjer so danes popotnikom na voljo lepo urejene pohodniške in kolesarske poti, med katerimi velja izpostaviti Štrekno – kolesarsko pot po trasi opuščene železnice. Mesto je poznano po umetnikih ter številnih kulturnih in družabnih prireditvah. Vredni ogleda so predvsem Koroška galerija likovnih umetnosti, Koroški pokrajinski muzej in Muzej Huga Wolfa. Živahna kulturna dejavnost je mestu dala dobra priporočila za tujino, tako da mu je leta 1989 OZN podelila eminentni častni naziv – mesto Glasnik miru. Poleg številnih nagrad za urejenost je Slovenj Gradec prejel tudi naziv Zelena turistična destinacija.

Tip investicije: Na voljo za prodajo

Lokacija:

Slovenj Gradec, Slovenija

Sektor:

Turizem

Kontakt:

e-mail: info@investkoroska.si
T: +386 (0)5 90 85 190