Koroška hiša pri Lipi

Koroška hiša pri Lipi je uveljavljeno podjetje, ki s svojo kulinarično ponudbo in tradicionalnim dobrotami vsakemu obiskovalcu pričara edinstvene okuse, z nastanitvijo v  tradicionalni koroški hiši pa domačnost in gostoljubje.

Hiša je opremljena po tradicionalnem koroškem izročilu, kjer prevladujeta kamen in les, ki prepletata znano zgodbo o preteklosti in prihodnosti.

Koroška hiša Pri lipi ponuja 7 sob v dveh nadstropjih, ki sprejmejo do 30 oseb. Sobe so opremljene s tipičnimi koroškimi posteljami – »špampeti«. Vse spalnice so zbirateljske, v kompletu in od znanega lastnika. Sobe krasijo valclane stene, lesen pod, posebnost so stare svetilke, izvirni dodatki in lepe kopalnice.

Vse sobe v prvi etaži imajo lasten balkon s čudovitim pogledom na Pohorje in Kozjak.

Nekatere sobe so dvoposteljne, druge apartmajske, tretje družinske.

Kulinarika Koroške hiše Pri lipi se ponaša z mednarodno prepoznavnostjo. Vanjo so vključene tradicionalne koroške jedi, pri pripravi jedi pa so uporabljene sestavine bližnjih kmetij in uporabljeni tradicionalni recepti.  So dvakratni prejemniki priznanja Zlata ponev, s katerimi so bili priglašeni za najboljšo gostilno na Koroškem.

Gostinski del zajema kuhinjo, restavracijo, jedilnico, večnamenski prostor v kleti in teraso.

Na voljo so trije ločeni prostori za zaključene družbe. Galerija Koroške hiše lahko sprejme do 150 svatov v enem prostoru ter ima veliko plesišče, poseben vhod in lastno parkirišče. Prostor v štibelcu lahko sprejme do 20 oseb. Kmečka izba sprejme do 50 oseb, letni vrt pa ponuja še dodatnih 40 sedežev.

Gre za edinstveno investicijsko priložnost, saj se poleg nepremičnine prodaja že uveljavljen posel.

 

 

Prednosti:

Koroška hiša pri Lipi se nahaja na Muti, na idilični lokaciji med Pohorjem, Dravo in Kobanskim. V neposredni bližini je najstarejša cerkev na Slovenskem in vrt z lokalnimi zelišči.

Nahaja se tik ob Dravski kolesarski poti, ki vsako leto privablja številne domače in tuje kolesarje.

Hiša je odlično izhodišče za odkrivanje skritih kotičkov Koroške. V bližini se nahajajo smučišče Kope, smučišče Ribnica na Pohorju in Ribniško Pohorje. Mirne in lepe sprehode v idilični naravi v vseh letnih časih ponujajo sosednji kraji Gortina, Pernice, Sveti Primož in Sveti Jernej nad Muto. V bližini se nahaja prvi naravni biološki bazen Vodni park Radlje.

 

Tip investicije:

Išče se potencialni vlagatelj, ki bi nadaljeval z zgodbo Koroške hiše Pri lipi, bi spodbujal nadaljevanje koroške kulinarike in ohranjal koroško tradicijo.