Izvedba konference Slovenska podjetnost kroži prek meja

RRA Koroška je skupaj z Uradom za Slovence v zamejstvu in po svetu ter Slovensko gospodarsko zvezo Celovec 14.11.2018 v Dvorcu Bukovje, Dravograd izvedla 10. poslovno konferenco z nazivom »Slovenska podjetnost kroži prek meja«.

Ključni namen dogodka je bil srečanje podjetnikov in gospodarskih institucij Slovenije s podjetniki ter predstavniki gospodarskih institucij iz tujine, predvsem iz Avstrije. Osrednji del dogodka je bila okrogla miza »Izzivi čezmejnega sodelovanja« na kateri so gostje (mag. Stefan La Croce (Advantage Austria), g. Zlatko Mičetić (GZ Reka), g. Andreas Kristan (Turistično združenje Škocjan ob Klopinjskem jezeru), g. David Valič (Podjetniški center SG) ter g. Uroš Slemenik (Labelprofi d.o.o.) predstavili izzive in priložnosti s katerimi se srečujejo pri vsakodnevnem poslovanju. Vsebina okrogle mize se je nadaljevala v okviru mreženja udeležencev. Izmenjavali so se kontakti, predstavljale so se rešitve in primeri praks.

Častni gostje konference, katere se je udeležilo 131 udeležencev, so bili: minister za Slovence v zamejstvu in po svetu RS g. Peter J. Česnik, predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije g. Branko Meh, predsednik Gospodarske zbornice Slovenije g. Boštjan Gorjup ter predsednik Avstrijske gospodarske zbornice na Koroškem g. Jürgen Mandl. Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je zastopala sekretarka ga. Marlen Skarlovnik. Navzoče je pozdravil vodja sektorja za bilateralno gospodarsko sodelovanje na Ministrstvu za zunanje zadeve RS g. Iztok Grmek.
Konferenco je z uvodnim pozdravom odprla županja Občine Dravograd, ki je bila tudi gostiteljica dogodka.

Z namenom dodatne promocije gospodarstva na Koroškem smo 15.11.2018 organizirali v okviru SPOT svetovanje Koroška ter OOZ Slovenj Gradec ogled primerov dobre prakse na Koroškem. Predstavnike tujih institucij, podjetij kot tudi zainteresirane slovenske podjetnike smo peljali na ogled podjetij MG Rohr d.o.o., Gašper trženje d.o.o. ter Laberprofi d.o.o. Udeleženci so lahko spoznali koroška podjetja, ki so predstavila svoj razvoj od samega začetka do današnjega trenutka. Ob samem ogledu so se udeleženci tudi mrežili, vzpostavili so se novi stiki in možnosti za prihodnja partnerstva.

Skip to content