Javno povabilo podjetjem: Gospodarska delegacija na Poljsko, Katowice, 15.-17. oktober 2019

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Ministrstvo za zunanje zadeve v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije, Javno agencijo SPIRIT Slovenija ter veleposlaništvom RS v Varšavi vabijo zainteresirana slovenska podjetja k udeležbi v gospodarski delegaciji, ki bo med 15. in 17. oktobrom letos obiskala mesto Katowice na Poljskem. Delegacijo bo vodil minister Zdravko Počivalšek.

Mesto Katowice je glavno mesto in središče znanosti, kulture, industrije, gospodarstva, trgovine in transporta poljskega vojvodstva Zgornja Šlezija v jugozahodnem delu države. Čeprav je bila regija v preteklosti poznana predvsem po težki industriji (premogovništvo in jeklarstvo), pa se je v zadnji letih lokalno gospodarstvo močno prestrukturiralo. Širša okolica mesta Katowice se s svojim gospodarstvom  uvršča na visoko 16. mesto po ustvarjenem BDP v okviru Evropske unije.

Obisk slovenske delegacije je organiziran na pobudo in povabilo regionalne lokalne gospodarske zbornice, kateri predseduje g.  Tomasz Zjawiony, sicer uspešen podjetnik in tudi bodoči častni konzul naše države v Katowicah.

Ob obisku slovenske delegacije bo v torek 15. oktobra 2019 organizirana bilateralna gospodarska konferenca z B2B poslovnimi sestanki med slovenskimi in poljskimi gospodarstveniki.

Glede na to, da pa se že naslednji dan v Katowicah začne tri dnevni 9. evropski kongres malih in srednjih podjetij pa lahko slovenska podjetja izkoristijo svoj obisk za vzpostavitev novih poslovnih povezav in predstavitve svojih poslovnih interesov še v veliko večjem obsegu – tudi s predstavniki podjetij iz drugih držav. Na kongresu organizatorji pričakujejo namreč preko 7500 udeležencev (preko 1000 podjetij in institucij) v okviru 37 tujih delegacij. Zainteresirana slovenska podjetja se za te sestanke lahko registrirajo preko te elektronske prijave.

V okviru tridnevnega obiska predstavnikov slovenskih podjetij bodo poleg bilateralne konference ter udeležb na dogodkih in sestankih med podjetji v okviru kongresa, lokalni organizatorji organizirali obiske nekaterih lokalnih podjetij in institucij v skladu z vašimi interesi, se pa bo delegacija udeležila tudi  uradne otvoritve konzulata RS v Katowicah.

Regionalna gospodarska zbornica v Katowicah je za skupno sodelovanje s potencialnimi poljskimi sogovorniki predlagala naslednja zanimiva področja:  IKT,  avtomobilska industrija, digitalizacija, visokotehnološki izdelki in tehnologije, kibernetska varnost, medicinska oprema in novi pristopi v zdravstvu, inovativnost, napredne tehnologije – vključno z industrijo 4.0 ter pametnimi tehnologijami…
Seveda pa so k udeležbi vabljena tudi zainteresirana podjetja iz ostalih področij, ki iščejo nove poslovne priložnosti na Poljskem, znotraj EU, pa tudi širše.

Predlog programa načrtovanega obiska se nahaja v prilogi, se pa bo le-ta še dokončno dopolnjeval.  Logistiko v okviru obiska  – transport in namestitev bo za vse udeležence izvedla turistična agencija HRG Slovenia – kontakt: ga. Nada Balažic, e-mail: nada.balazic@si.hrgworldwide.com, tel: 01 4233 636.

Okvirna cena udeležbe znaša: 980,00 € za vsakega udeleženca, vsebuje pa stroške letalskega prevoza, 2 nočitvi z zajtrkom v izbranem hotelu, lokalne transferje in stroške organizacije. Trenutna cena je formirana glede na ceno letalske karte na dan 24.7. in se lahko spremeni glede na datum prijave.

Za mala, mikro in srednje velika podjetja obstaja možnost sofinanciranja stroškov aktivnosti vezanih na udeležbo na obravnavanem dogodku, do višine 60 % upravičenih stroškov v okviru spodbud Slovenskega podjetniškega sklada. Dodatne informacije in pogoji za pridobitev refundacije stroškov: Vavčer za udeležbo v gospodarskih delegacijah v tujino, oziroma po elektronski pošti preko kontakta vavcer@podjetniskisklad.si.

Vašo udeležbo v delegaciji potrdite tako, da nam najkasneje do petka 20. septembra 2019 vrnete izpolnjeno prijavnico (Company profile) v angleškem jeziku. Število udeležencev v delegaciji je omejeno, prijave organizatorji sprejemamo do zasedbe razpoložljivih prostih mest. Po pisni potrditvi vaše prijave s strani organizatorjev boste kontaktirali agencijo HRG za rezervacijo letalskega prevoza in nastanitve.

Dodatne informacije:
g. Marko Jare, Gospodarska zbornica Slovenije, tel: 01 5898 158, e-pošta: marko.jare@gzs.si in
g. Rok Tomšič, Ministrstvo za zunanje zadeve RS, tel: 01 478 2426

Vljudno vabljeni, da se udeležite obiska podjetij v Katowicah!

Več informacij o gospodarski delegaciji

Več informacij o poslovnem okolju Poljske

 

Vir: https://www.izvoznookno.si/aktualno/javno-povabilo-podjetjem-gospodarska-delegacija-na-poljsko-katowice-15-17-oktober-2019/

Skip to content