JENINA – Naravni doživljajski park

 

Slovenj Gradec je upravno, gospodarsko in kulturno središče Mislinjske doline ter najstarejše mesto na Koroškem, saj so mu bile mestne pravice podeljene že leta 1267. Prijetno lego mu je omogočilo zavetje med Uršljo goro in sosednjim Pohorjem, kjer so danes popotnikom na voljo lepo urejene pohodniške in kolesarske poti, med katerimi velja izpostaviti Štrekno – kolesarsko pot po trasi opuščene železnice. Na bližnjih Kopah je osrednje turistično-rekreacijsko središče Koroške. Mesto je poznano po umetnikih ter številnih kulturnih in družabnih prireditvah. Vredni ogleda so predvsem Koroška galerija likovnih umetnosti, Koroški pokrajinski muzej in Muzej Huga Wolfa. Živahna kulturna dejavnost je mestu dala dobra priporočila za tujino, tako da mu je leta 1989 OZN podelila eminentni častni naziv – mesto Glasnik miru. Poleg številnih nagrad za urejenost je Slovenj Gradec prejel tudi naziv Zelena turistična destinacija.

 

Naravni park Jenina zajema okoli 10 ha površine in  predstavlja optimalno okolje za izgradnjo glamping naselja in eko hotela s predvidenimi 50 sobami, vodnega termalnega parka, športno rekreacijskega centra, velnesa in holističnega centra. Razvojne usmeritve izgradnje naravnega doživljajskega parka Jenina izhajajo iz termalne vode, ki izvira iz nove raziskovalne vrtine.

Lokacija se nahaja v objemu neokrnjene narave, zaradi bližine gozdov, naravni park obdaja zrak, bogat s kisikom, ki zelo pozitivno vpliva na človeški organizem in zdravje. Zadostna oddaljenost od mestnega jedra pa zagotavlja mir in sprostitev, ki je še kako pomemba za umiritev po vsakodnevnem stresu. Lokacija ponuja številne možnosti za športno rekreativno dejavnost, od pohodništva, kolesarjenja, ribištva, konjeništva,…, do sprostitvenih in velnes dejavnosti. V bližini se nahaja tudi smučarski center Kope. V sodelovanju z bolnišnico Slovenj Gradec, se lahko razvoje tudi zdraviliški velnes.

 

 

Prednosti:

  • v osrčju neokrnjene narave,
  • bližina smučarskega centra,
  • neposredna bližina letališča ter planirane izgradnje golf igrišča,
  • možnost koriščenja številnih zdravstvenih storitev v Slovenj Gradcu,
  • bogata kulturna dediščina,
  • lokacija ponuja številne možnosti za športno rekreativno dejavnost, od pohodništva, kolesarjenja, ribištva, konjeništva,…, do sprostitvenih in velnes dejavnosti,
  • Slovenj Gradec predstavlja upravno, gospodarsko, kulturno, bančno, informacijsko, zdravstveno, oskrbovalno in prometno središče mislinjske doline in deloma tudi Koroške statistične regije,
  • bližina Avstrijske meje,
  • veliko propovedi iz legend izhaja iz Koroške regije.

Tip investicije:

Investitorju so na voljo naslednje možnosti za investicijo:
1. načelo javno zasebnega partnerstva

Išče se investitor, ki bo skupaj z nosilcem realiziral investicijski predlog.

Višina investicije: 30.000.000 EUR

 

Lokacija:

Slovenj Gradec, Slovenia

Sektor:

Turizem

Kontakt:

e-mail: info@investkoroska.si
T: +386 (0)5 90 85 190

 

Skip to content