JENINA – Naravni doživljajski park

Lokacija projekta leži jugovzhodno od mesta Slovenj Gradec ob cesti, ki vodi južno od mesta proti cesti Slovenj Gradec – Mislinja oziroma preko Šmiklavža južno do Velenja, na zeleni ravnici, preko katere teče potok Jenina, v neposredni bližini pa so z gozdovi pokriti griči.

Od centra mesta Slovenj Gradec je lokacija oddaljena cca. 8 km. Do lokacije vodijo regionalne ceste, priključek na obstoječe avtocestno omrežje je možen v 43 km oddaljeni Arji vas ali v 45 km oddaljenem Grebinju (Griffen) v sosednji Avstriji. Predvideva je izgraditev avtocestne povezave, katera bo oddaljena približno 2 km od doživljajskega parka.

Slovenj Gradec je upravno, gospodarsko in kulturno središče Mislinjske doline ter najstarejše mesto na Koroškem, saj so mu bile mestne pravice podeljene že leta 1267. Prijetno lego mu je omogočilo zavetje med Uršljo goro in sosednjim Pohorjem, kjer so danes popotnikom na voljo lepo urejene pohodniške in kolesarske poti, med katerimi velja izpostaviti Štrekno – kolesarsko pot po trasi opuščene železnice. Na bližnjih Kopah je osrednje turistično-rekreacijsko središče Koroške. Mesto je poznano po umetnikih ter številnih kulturnih in družabnih prireditvah. Vredni ogleda so predvsem Koroška galerija likovnih umetnosti, Koroški pokrajinski muzej in Muzej Huga Wolfa. Živahna kulturna dejavnost je mestu dala dobra priporočila za tujino, tako da mu je leta 1989 OZN podelila eminentni častni naziv – mesto Glasnik miru. Poleg številnih nagrad za urejenost je Slovenj Gradec prejel tudi naziv Zelena turistična destinacija.

Razvojne usmeritve izgradnje naravnega doživljajskega parka Jenina izhajajo iz termalne vode, ki izvira iz nove raziskovalne vrtine, iz bogate tradicije okolja, v katerem se naravni park nahaja in vsega do sedaj doseženega na področju kulture, preventivnega zdravstvenega varstva, turizma, športa in rekreacije.

Lokacija projekta leži jugovzhodno od mesta Slovenj Gradec ob cesti, ki vodi južno od mesta proti cesti Slovenj Gradec – Mislinja oziroma preko Šmiklavža južno do Velenja, na zeleni ravnici, preko katere teče potok Jenina, v neposredni bližini pa so z gozdovi pokriti griči.

Raziskovalna vrtina s termalno vodo se nahaja na izhodišču naravnega parka Jenina, severozahodno od mestnega jedra. Nahaja se približno 1000 m stran od načrtovanega turističnega kompleksa. Naravni park Jenina predstavlja optimalno okolje za izgradnjo vodnega termalnega parka, športno rekreacijskega centra, velnesa, holističnega centra, glamping naselja in eko hotela. Zaradi bližine gozdov, naravi park obdaja zrak, bogat s kisikom, ki zelo pozitivno vpliva na človeški organizem in zdravje. Zadostna oddaljenost od mestnega jedra pa zagotavlja mir in sprostitev, ki je še kako pomemba za umiritev po vsakodnevnem stresu.

Območje celotnega naravnega parka Jenina obsega približno 300.000 m2.

Prednosti:

  • v osrčju neokrnjene narave,
  • bližina smučarskega centra,
  • neposredna bližina letališča ter planirane izgradnje golf igrišča,
  • možnost koriščenja številnih zdravstvenih storitev v Slovenj Gradcu,
  • bogata kulturna dediščina,
  • lokacija ponuja številne možnosti za športno rekreativno dejavnost, od pohodništva, kolesarjenja, ribištva, konjeništva,…, do sprostitvenih in velnes dejavnosti,
  • Slovenj Gradec predstavlja upravno, gospodarsko, kulturno, bančno, informacijsko, zdravstveno, oskrbovalno in prometno središče mislinjske doline in deloma tudi Koroške statistične regije,
  • bližina Avstrijske meje,
  • veliko propovedi iz legend izhaja iz Koroške regije.

Tip investicije:

Investitorju so na voljo naslednje možnosti za investicijo:
1. nakup zemljišča
2. načelo javno zasebnega partnerstva

 

Lokacija:

Slovenj Gradec, Slovenia

Sektor:

Turizem

Kontakt:

e-mail: info@investkoroska.si
T: +386 (0)5 90 85 190