Mladinski kulturni center s Hotelom Radlje ob Dravi

V centru mesta Radlje ob Dravi se prodaja Mladinski kulturni center s Hotelom Radlje ob Dravi.

Hotel zajema 16 eno, dvo, tro in štiri posteljnih sob s 42 ležišči. Vse sobe imajo lastno kopalnico z wcjem, tv in wi-fi. Objekt je popolnoma prirejen invalidom, še posebej pa sta po invalidskih standardih urejeni dve sobi s skupno 7 ležišči. Gostom sta na voljo tudi dve priročni kuhinji, kjer si lahko pripravijo manjše obroke hrane in napitke. Hotel ima tudi dvigalo in lastno parkirišče, možna je tudi hramba koles in motorjev.

Poleg nočitvenih kapacitet objekt vključuje tudi gostinski obrat z kuhinjo, restavracijo in skupnim prostorom za druženje, ki je lahko namenjen tudi organizaciji različnih dogodkov, porok, srečanj, itd. V spodnjem nadstropju se nahaja več prostorov, ki so lahko uporabljeni kot predavalnice, konferenčne sobe, itd.

Skupna površina celotnega objekta znaša 1.674 m2, velikost parcele pa 1.599 m2.

Objekt je trenutno predan v opravljanje javnemu zavodu.

Objekt se nahaja v samem centru mesta Radlje ob Dravi.  Radlje ob Dravi so bile prvič omenjene leta 1139 (villa Radela), kot trg pa leta 1268. O častitljivi starosti kraja pričajo že najdbe iz rimskih časov. Mesto se je na turistični zemljevid Slovenije umestilo z Vodnim parkom Radlje ob Dravi – prvim naravnim bazenom v Sloveniji, za svoja zelena prizadevanja pa je bilo nagrajeno z znakom Slovenia Green Silver.

Številne kulturne znamenitosti, inovativna športna infrastruktura ter predvsem neokrnjena narava na obronkih Pohorja in Kozjaka ponujajo obiskovalcem raznovrstne dejavnosti. Med drugim raziskovanje narave ob štirih tematskih (gozdna, čebelarska in dve vodni) učnih poteh, sprehajanje ali kolesarjenje po brezpotjih ter raziskovanje kulture v okviru muzejskih razstav ali skrivnostnih cerkva.

 

Koroška ponuja različne priložnosti za aktivno preživljanje prostega časa, kot tudi za investiranje v razvoj turističnih in s turizmom povezanih dejavnosti.

Destinacija Koroška je še neodkriti skriti zaklad narave, ki nosi velik potencial. Posebej navdušuje tiste, ki cenijo zeleni turizem, temelječ na butičnih proizvodih in pristnih doživetjih. Naše temeljne značilnosti in prednosti so neokrnjena zelena narava, ki ponuja velike možnosti za aktivnosti v naravi, posebej kolesarjenje in pohodništvo. Izvrstna je za počitnice na podeželju. Pohvalimo se lahko z bogato dediščino, nekdanje tradicionalne gospodarske dejavnosti pa se danes spreminjajo v turistične atrakcije kot so kajakiranje in kolesarjenje v opuščenem rudniku (Podzemlje Pece), splavarjenje po reki Dravi,..

Prednosti:

  • Radlje ob Dravi je ena izmed prvih destinacij v Sloveniji, ki je prejela znak Slovenia Green Silver kot simbol trajnostnega in zelenega razvoja.
  • Nedotaknjena narava, številne kolesarske in pohodniške poti in gostoljubnost domačinov so samo nekateri od razlogov za obisk destinacije.
  • Radlje ob Dravi se nahaja v bližini številnih pomembnejših turističnih destinacij Koroške regije (Smučarsko turistični center Ribnica na Pohorju in Kope, splavarjanje po reki Dravi,..)
  • Bližina regionalne ceste in mejnega prehoda z Avstrijo

Tip investicije: Na voljo za prodajo

Lokacija:

Radlje ob Dravi, Slovenija

Sektor:

Turizem

Kontakt:

e-mail: info@investkoroska.si
T: +386 (0)5 90 85 190


Skip to content