MOJSTER JAKA – Unikatni dekorativni izdelki iz odsluženih skejt desk

Jakovi produkti so različni, unikatni dekorativni izdelki narejeni iz odsluženih skejt desk. Iz skejt desk izdeluje sklede, vaze, uhane, prstane in verižice, podstavke za dišeče palčke in še marsikaj drugega.

 

Izdelki mojstra Jake nastajajo z reciklažo odsluženih in polomljenih skejt desk. Po tem, ko skejterji svoje deske zamenjajo jih prinesejo k njemu in v zameno dobijo majhen izdelek iz njihove deske (obesek za ključe). Njegova naloga po tem je, da iz deske odstrani ’grip tape’, zbrusi vrhnji sloj laka in nalepk, nato pa deske razreže na želene dimenzije, jih zlepi in nato postruži na stružnici za les. Sledi najprej grobo, nato še fino brušenje, na koncu pa še nanašanje zaščitnega balzama za les, ki ga iz domačega čebeljega voska izdeluje sam. Balzam je 100% naraven in tako primeren za stik z živili. Na tak način nastanejo pisane sklede, svečniki in vaze.

Iz preostanka deske in odrezkov, ki nastanejo pri izdelavi sklede z ročnim brušenjem in oblikovanjem izdeluje nakit in obeske za ključe.

Njegovi izdelki so poleg barv, vzorcev, oblike in uporabnosti zanimivi tudi zaradi zgodbe, ki je v ozadju. Na teh deskah so skejterji, med katerimi je tudi najboljši slovenski skejter Mitja Težak, preživeli ogromno število ur, na njih so prelili na litre znoja, se z njimi veselili ob uspešno izvedenem triku, pa tudi kakšna poškodba se je na teh deskah zgodila. Zaradi tega bi bila škoda, da bi se te deske zavrglo, saj se lahko iz njih izdela zelo zanimive izdelke z zgodbo in uporabno vrednostjo.

 

Prednosti:

Edinstveni, unikatni dizajni in materiali.
Lasten zaščitni balzam za zaščito lesa, ki je narejen na osnovi domačega čebeljega voska.
Natančnost izdelave.
Kombinacija Koroškega lesa najvišje kakovosti in odsluženih skejt desk.
Vsi izdelki so plod lastnega znanja, razvoja in izkušenj.

 

Skip to content