Turistični kompleks – Posestvo Herk

Posestvo Herk je prestižni turistični kompleks, ki se nahaja na idilični lokaciji na Sv. Jerneju nad Muto. Zgrajeno je v neokrnjeni naravi, na vrhu planote, na nadmorski višini 1036 m, v občini Muta, oddaljeno le 12 km od glavne ceste Maribor-Dravograd.

 

Posestvo Herk sestavljajo 4 objekti. Sprejemni objekt z recepcijo, jedilnico in wellnessom, ločen nastanitveni objekt, ter 2 starejša pomožna kmetijska objekta, ki jih je možno po potrebi predelati. Prav tako je možna dozidava in ureditev glampinga, ter ureditev novega dela hotela in s tem povečanje nastanitvenih kapacitet posestva. Posestvo vključuje tudi nekaj hektarjev njiv. Celotna površina območja znaša 37.692 m² in je registrirana kot ekološko pomembo območje.

Hotel ima skupaj 45 ležišč v 21 sobah. Leta 2009 je bil renoviran ter opremljen s slovenskim pohištvom. V vsaki sobi je mini bar, Wi-Fi internet, LCD TV sprejemnik, talno gretje. Zamenjana je bila streha in urejena toplotna črpalka.

V sklopu hotela je manjši wellness, ki zajema savne (finska savna, IR savna in zeliščna savna), masažno sobo, jacuzzi s pogledom v naravo in fitnes (večnamenske naprave).

V poletnih mesecih je možna vožnja s kolesi, badminton, nogomet na travi, odbojka na travi, streljanje z lokom, pohodi, jahanje, druge športne aktivnosti v naravi. 

Pozimi je na voljo sankanje ter tek na smučeh. 

Iz posestva se odpira čudovit razgled na Bistriški jarek, Peco, Uršljo goro, Raduho, Grintovec, Slovenjegraško Pohorje, Pernice in del Dravske doline. Cerkev Sv. Jerneja stoji ob posestvu in je peš oddaljena le 2 minuti.

Območje ima tudi svoj izvir pitne vode.

Posestvo je idealno za razvoj turistične dejavnosti, medicinske dejavnosti oz. retreate, za športne aktivnosti, športne priprave in podobno. 

Sama lokacija posestva kot tudi njegova obstoječa infrastruktura predstavlja izreden potencial za odličen turistični produkt, ki potrebuje dobro blagovno znamko, jasno vizijo in ciljno publiko.

Več na: https://posestvoherk.si 

 

Prednosti: 

  • Unikatnost – edinstvena lokacija, čarobna narava in široka ponudba za nepozabna doživetja.
  • Atraktivno za tujce – zaradi bližine avstrijske meje je posestvo Herk izredno zanimiva destinacija tudi za goste iz tujine.
  • Potencial za razširitev – dozidava glamping hiš in razširitev hotelskih kapacitet.
  • Možnost številnih športnih aktivnosti.
  • Za investitorje – pisano na kožo resnim in ambicioznim investitorjem, ki so že kdaj razmišljali o tem, da bi se podali v turistične vode ter imajo jasno vizijo.